Ви сте овде: HomeАктуелности2019 Februar27.02.2019. - Tрговинска размена са Немачком у 2018. години достигла готово пет милијарди евра

27.02.2019. - Tрговинска размена са Немачком у 2018. години достигла готово пет милијарди евра

27.02.2019. - Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је данас, током разговора са немачким амбасадором у Београду Томасом Шибом, да је трговинска размена две земље у 2018. години достигла готово пет милијарди евра као и да око 60.000 градјана Србије ради у компанијама са већинским немачким капиталом.

Наводећи да су билатерални економски односи на завидном нивоу и да прате "одличне политичке односе", Кнежевић је похвалио немачке инвеститоре што како је рекао, све чешће реинвестирају и на тај начин отварају нова радна места у Србији, пренело је Министарство привреде.

У саопштењу се наводи и да је Кнежевић замолио амбасадора да Немачка апелује на Приштину како би укинула таксе од 100 одсто на узвоз робе из централне Србије док је Шиб казао да ће као амбасадор учинити све да подржи Србију на путу ка ЕУ, јер како је рекао, "без земаља Западног Балкана, ЕУ није комплетна".

На састанку је договорено и да ће у наредном периоду бити финализиране активности у вези са програмом промоције предузетништва и самозапошљавања, које заједнички спроводе Министарство привреде, Канцеларија за управљање јавним улагањима и Немачка развојна банка (KfW). Извор: Бета

Go to top