Ви сте овде: HomeАктуелности2019 Година23.01.2019. Кнежевић: Индустријски парк у Смедереву увод у ново партнерство Србије и Кине

23.01.2019. Кнежевић: Индустријски парк у Смедереву увод у ново партнерство Србије и Кине

Министар привреде Србије Горан Кнежевић данас је са председником кинеске Хбис групе Ју Јонгом разговарао о кинеским инвестицијама у Србији, медју којима је пројекат изградње Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву.Кнежевић је оценио да тај пројекат представља увод у ново стратешко партнерство две државе, саопштило је Министарство привреде.


"Хбис група ће континуирано подржавати и убрзати изградњу Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву. Будући да су наше две стране до сада имале веома успешну сарадњу, верујем и у пројекат изградње индустријског парка. То ће донети не само економску корист, већ ће такодје унапредити и локалну економску инфраструктуру", рекао је председник Хбис групе.

Српски министар је казао да пријатељство две земље има дугу традицију и да је Кина најважнији економски партнер Србије на азијском континенту. 

Он је подсетио да се ове године навршава три године од потписивања купопродајног уговора за железару у Смедерево, измедју Владе Србије и компаније Хестил Србија (Хестеел Сербиа Ирон & Стеел), односно Хбис групе.

"Овом инвестицијом и то у један од најважнијих сектора индустрије, стратешко партнерство измедју Србије и Кине уздигнуто је на виши ниво'", истако је Кнежевић. (Beta)
Go to top