Ви сте овде: HomeАктуелности2019 Година28.12.2018. За субвенције пољопривредника 20 милиона динара

28.12.2018. За субвенције пољопривредника 20 милиона динара

Пољопривредни произвођачи са територије града Пожаревца потписали су са градоначелником Банетом Спасовићем субвенције за пољопривредне кредите. Из буџета града за ову намену издвојено је 20 милиона динара.

Градоначелник је истакао да је поред 20 милиона динара који су издвојени за субвенције, потребно још дупло толико и да је и тај новац већ одређен за нове субвенције, изградњу атарских путева, противградну заштиту, али и едукацију пољопривредника.

Он је додао да се сваке године износ субвенција повећава и да се тежи да одвајања за пољопривреду достигну 2% годишњег буџета града Пожаревца.

Чланица градског већа задужена за пољопривреду Саша Ђорђевић је навела да је град Пожаревац у 2016., 2017. И 2018. години доделио за пољопривреду средства у износу око 100 милиона динара у виду подстицаја пољопривредним произвођачима.

Славиша Стојковић, председник буџетског фонда за пољопривреду је рекао да је у протекле три године остварена сарадња са пољопривредницима и сходно томе и позитивни резултати.

“У наредном периоду ће бити организовани скупови на којима ће пољопривредници моћи да изнесу своје ставове и мисљења у погледу оних субвенција које треба интегрисати у 2019. години. Семинари и едукације ће бити стални, како би пољопривредници могли да буду у току”, истакао је Стојковић.

Субвенције је потписало 250 пољопривредника са територије града Пожаревца. (Боом 93)

Go to top