Ви сте овде: HomeАктуелности2018 Април10.04.2018. Уручени уговори стрелцима за предстојећу противградну сезону

10.04.2018. Уручени уговори стрелцима за предстојећу противградну сезону

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић уручила је стрелцима уговоре за предстојећу сезону одбране од града.

Град Смедерево је међу првим градовима у Србији који додатно стимулише рад стрелаца. У протеклој сезони надокнада је износила 10, а ове ће стрелцима месечно из градског буџета бити исплаћивано по 12 хиљада динара.

Приликом поделе уговора градоначелница др Јасна Аврамовић захвалила се стрелцима на досадашњем раду и залагању, професионалности коју су показали, помажући на тај начин граду и свим становницима Смедерева.

„Ценећи ваш досадашњи рад и помоћ, да сте на располагању и дању и ноћу, за разлику од стрелаца у неким другим градовима, донели смо одлуку да вам ове године повећамо месечну надокнаду на 12 хиљада динара, а потрудићемо се да следеће сезоне буде још већа", рекла је др Јасна Аврамовић.

Иначе, уз ова средства, Републички хидрометеоролошки завод стрелцима исплаћује месечно четири хиљаде динара, а уговор траје шест месеци - од 15. априла до 15. октобра.

На територији града Смедерева има 17 лансирних станица (све су активне ) са 34 стрелца, што нас сврстава у ред неколико градова са максималним бројем извршилаца.

Током прошле сезоне одбране од града са смедеревских лансирних станица испаљено је 119 ракета, а преосталих 68 распоређено је по станицама.

У Републичком хидрометеоролошком заводу планирају да ове године обезбеде дупло више ракета него лане, па ће свака лансирна станица на територији града Смедерева на почетку сезоне у просеку располагати са по 10 ракета.

Ове године за набавку нових количина противградних ракета у буџету града планирано је око четири милиона динара.

Go to top