Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Decembar03.01.2018. Нови сервис за електронску трговину Привредне коморе Србије

03.01.2018. Нови сервис за електронску трговину Привредне коморе Србије

Привредна комора Србије је у сарадњи са компанијом “Елцом” креирала платформу за електронску трговину, засновану на једном од најмодернијих софтвера за набавку. Платформа, преко које ће привредници и компаније, онлине, брзо и једноставно набављати и продавати робу и услуге, јединствена је у Србији и региону.

"Овај пројекат је још један корак у модернизацији и дигитализацији пословања на српском тржишту. КЛИК3МРЕЖА је нови сервис Привредне коморе Србије који ће компанијама и предузетницима омогућити ефикасније и сигурније пословање, олакшати трансакције са пословним партнерима и смањити трошкове. То ће допринети расту промета, тражње и бити подстицај повећању производње. Циљ је да се пословање посредством ове платформе прошири на цео регион и да  српска привреда постане регионални лидер у еЦоммерце-у" каже Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Јединствена онлине берза производа и услуга олакшава трансакције, омогућава лакше повезивање привредника и отварање нових тржишта.

"КЛИК3МРЕЖА омогућава директну комуникацију са крајњим корисницима. Сваки корисник може да буде и купац и добављач. Добављачи имају могућност да без додатних средстава за промоцију пласирају своје производе и услуге, а купци на једном месту добијају комплетну понуду на тржишту. Претраживање базе је једноставно и пружа разне могућности: од детаљних информација о селектованом производу и упоређивање, преко информација у реалном времену и увида у целокупни процес набавке, од стране директора или власника компанија, до финансирања самих трансакција које је планирано у финалној фази" објашњава Андреј Павловић, директор "Елцома" за централну и источну Европу.

"Елцом" који је креирао платформу представља једну од водећих еПроцуремент софтверских компанија у свету, са више од 150.000 корисника и трансакцијама у износу од 100 милијарди америчких долара. Између осталих, Влада Шкотске, позната као најмодернија еЦоммерце влада у ЕУ, један је од најзначајнијих Елкомових партнера.

Платформа КЛИК3МРЕЖА биће доступна корисницима од 2018. године на wеб порталу повезаним са сајтом Привредне коморе Србије. (ПКС)

Go to top