Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Decembar12.12.2017. Уручена признања Најевропљанин

12.12.2017. Уручена признања Најевропљанин

Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, добитник је награде „Најевропљанин“ за 2016/17 годину у области економије. 

Признање „Најевропљанин“ осамнаести пут доделила је Прва европска кућа у Београду, свечаност је организована у Старом двору, а награду је у, име Чадежа, примио Мирослав Милетић, саветник председника ПКС.

Награда је додељена за политику, економију и привреду, културу и уметност, програм и пројекат, предузетништво и менаџмент. Престижно признање уручено је угледним и утицајним појединцима који промовишу европске вредности у Србији. Награђени су и директорка Сектора за предузетништво ПКС Бранислава Симанић за развој предузетништва, Милош Ненезић, директор крушевачког Трајала и председник Скупштине ПКС за област менаџмента, градски урбаниста Милутин Фолић, за пројекат из области метрополитенског урбанизма, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма за развој локалне самоуправе.
Директор фармацеутске компаније ЕСЕНСА Ненад Ðорђевић награђен је за пројекат развоја, директорка Директората цивилног ваздухопловства Србије Мирјана Чизмаров за област европских интеграција, генерални директор Сименса у Србији Удо Ајхлингер као страни држављанин у области привреде.

Go to top