Ви сте овде: HomeАктуелности2017 Јул26.09.2017. На Сајму пољопривреде и прехрамбене индустрије у Приштини 100 српских привредника

26.09.2017. На Сајму пољопривреде и прехрамбене индустрије у Приштини 100 српских привредника

На Сајму пољопривреде и прехрамбене индустрије у Приштини, који се отвара сутра и трајаће до 30. септембра, учествоваће око 100 српских привредника из 34 компаније, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).

Наступ домаћих фирми из пољопривредно-прехрамбеног и пратећих сектора, како се наводи, ПКС организује већ трећу годину у склопу сарадње са Привредном комором Косова (ПКК), која ће за излагаче сајма уприличити директне разговоре са потенцијалним партнерима за трговину, заједничке наступе, улагања и друге пословне аранжмане.

- Интересовање наших произвођача за пољопривредни сајам у Приштини и пословање на косовском тржишту све је веће - рекао је председник ПКС Марко Чадеж.

Додао је да је значајно што су се на листи излагача нашле мале и средње фирме из готово свих сегмената агробизниса – произвођача семена, заштитних средства, сточне хране, жита, воћа и поврћа, меса, млека, прерађевина...

Он је рекао да су веће компаније, које су претходних година учествовале на сајму у Приштини, оствариле значајне контакте и договориле послове и увелико послују на том тржишту, о чему сведочи и растућа робна размена.

Њихова искуства, по речима Чадежа, била су подстицај мањим фирмама, као што су појачаном обостраном интересовању пословних заједница за сарадњу допринеле и заједничке активности две коморе на повезивању привредника и отклањању препрека за сарадњу пословних заједница.

Председник ПКС ће, током боравка на Косову, у Грачаници разговарати са привредницима из српских средина, а у Приштини ће учествовати на конференцији "Превладавање баријера у пословању и нормализација". (Бета)

Go to top