Ви сте овде: HomeАктивности Коморе07.03.2019. Одржана презентација јавног позива НЗС, услуга ПКС-РПК Пожаревац и подстицаја Града Пожаревца

07.03.2019. Одржана презентација јавног позива НЗС, услуга ПКС-РПК Пожаревац и подстицаја Града Пожаревца

Национална служба за запошљавање – Филијала у Пожаревцу, у сарадњи са локалном самоуправом и Регионалном привредном комором Браничевског и Подунавског округа, организовала је презентације јавних позива активне политике запошљавања за 2019. годину, затим јавног позива за доделу подстицајних средстава Града за период 2018 – 2020, а у току ове године, као и презентацију услуга РПК.

Основни задатак овог скупа је да се незапослена лица споје са послодавцима, али и да се  од оних који су тренутно без посла створе нови предузетници. Презентацији су присуствовали градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, директорка НСЗ- Филијале Пожаревац Соња Мирић Младеновић и директорка Регионалне привредне коморе за Браничевски и Подунавски округ Тамара Ивковић.

1

Градоначелник Бане Спасовић напомиње да су нова радна места и смањење незапослености један од приоритета у раду ове локалне самоуправе. Он је изразио наду да ће се након одржаних презентација изнаћи решења да се помогне људима на пронађу посао или започну сопствени.

2

Директор НСЗ-а Зоран Мартиновић је нагласио да Национална служба има 12 јавних позива који се односе на обуке лица која немају довољно квалификација и знања, као и на лица која излазе из процеса образовања и могу се укључити у просеце стручне праксе или приправништва. Ту су и програми везани за отварање нових радних места, и запошљавање оних који желе да започну сопствени бизнис.

3

sanja lepo cita

Go to top