Ви сте овде: HomeАктивности КомореПозив за учешће на XIII Сајму етно хране и пића

Позив за учешће на XIII Сајму етно хране и пића

Са задовољством Вас обавештавамо да ће се најстарија и највећа смотра традиционалних прехрамбених производа у Југоисточној Европи – Сајам етно хране и пића на Београдском сајму по тринаести пут за редом одржати од 21. до 24. новембра ове године у хали 3 Београдског сајма.

И ове године на Сајму етно хране и пића ће се представити произвођачи прехрамбених производа специфичних за поједине области, припремљених најчешће од органски гајених сировина на традиционалан начин у ограниченим количинама са циљем промоције ради њихове веће примене у исхрани, извоза, проширења производње, заштите имена и рецептура, обезбеђивања улагања у проширење производње, чувања традиције, побољшања културе исхране и здравља становништва.

Поред представљања тржишту ради закључења купопродајних уговора и промотивне продаје на мало, Сајам етно хране и пића је допринео унапређењу производње, паковања, метода продаје и ширењу асортимана традиционалних производа.

Сајам етно хране и пића на Београдском сајму сваке године посећује све већи број пословних посетилаца и публике, па је тако на прошлој манифестацији регистровано више од 5000 углавном пословних посетилаца из Србије и иностранства. Евидентно је и све веће интересовање иностраних купаца и медија за ову манифестацију.

Покровитељи 13. Сајма етно хране и пића je Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд.

Право учешћа на манифестацији имају произвођачи традиционалних прехрамбених производа и пића који имају регистровану производњу за тржиште, произвођачи опреме за производњу, чување, паковање и сервирање оваквих производа, као и куће које се баве сертификацијом производње. Од 2017. године, право учешћа на Сајму етно хране и пића имају произвођачи садног и семенског материјала   од којег се добијају сировине за ову врсту производње.

И ове године Привредна комора Србије ће се активно укључити у реализацију Сајма етно хране и пића кроз организацију наступа чланова и потенцијалних чланова коморе, помоћ у анимирању пословних посетилаца и промоцију манифестације, а све у циљу унапређивања привредних активности чланица и привредног амбијента за њихов рад.

Привредна комора Србије ће организовати наступ својих чланица – делова груписаних у 6 регионалних целина.

Услови учешћа за излагаче ће бити 7.000 дин + ПДВ.

Планиран број излагача и коришћен изложбени простор заснива се на досадашњем искуству и реалној процени могућности сваког региона.

Важна напомена:

-           Свакиа регионална привредна комора ће за наступ користити изграђен изложбени простор.

-           Свака од 6 група учесника ће бити регистровани и као целина, а и сваки појединачни учесник на манифестацији;

-           Сваки учесник манифестације треба да плати наступ 7.000 дин + ПДВ за 5м2 опремљеног изложбеног (пултеви, витрине, барске столице) и заједничког канцеларијског простора, као и за коришћење заједничког прикључка за струју и разводне табле (фрижидере или обезбеђују излагачи, или обезбеђује организатор без наплате).

-           Сваки излагач попуњава пријаве бр. 1 и 2 у складу са својим потребама (нпр. 2 пулта, 1 вертикална витрина или 1 пулт, 1 хоризонтална витрина или 1 пулт 1 подест и сл.), а регистрована пољопривредна домаћинства уместо матичног броја, у пријаву бр. 1 уносе број регистрације свог домаћинства;

-           Пријаве прикупљају регионaлне привредне коморе закључно са 2. новембром 2018., а потом их достављају Београдском сајму;

-           Сајам директно испоставља рачуне излагачима, уз обавезу плаћања до отварања манифестације - закључно са 20.11.2018.

Ради афирмације квалитета, начина паковања и промоције изложених експоната и у 2018. години ће бити организовано оцењивање производа. Правилник по коме се врши оцењивање ће бити достављен пријављеним ученицима накнадно.

Поред општих промотивних активности у посету Сајму етно хране и пића ће бити позвани досадашњи и нови пословни посетиоци – велики трговински ланци, мале трговинске радње, ресторани, хотели и др, а у најави су и организовани пословни састанци (В2В) са иностраним партнерима.

За ближе информације о учешћу на Сајму етно хране и пића можете контактирати доле наведене особе.

У прилогу Вам достављамо пријавни материјал за учешће на Сајму етно хране и пића.

Контакт:

Београдски сајам                                                               Привредна комора Србије

Мирјана Лукић, тел 011 2655 229                                   Регионална привредна комора Пожаревац

е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                                      Божица Цвишић

Катарина Мартинек тел 011 2655 329                           тел: 012-556-804; 064-347-7498

е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Факс + 011 2655 401                                                            

www.etnohip.rs

www.sajam.rs

Регистрациони  лист

Пријавни лист

Go to top