Ви сте овде: HomeАктивности КомореПозив привредницима да учествују у јавној расправи о Нацрту закона о јавним набавкама

Позив привредницима да учествују у јавној расправи о Нацрту закона о јавним набавкама

Министарство финансија и Управа за јавне набавке спровешће јавну расправу о Нацрту закона о јавним набавкама, у периоду од 3. до 22. октобра 2018. године. Надлежне институције позивају привреднике да учествују у расправи и допринесу креирању најбољих законских решења.

У оквиру Програма јавне расправе о Нацрту закона о јавним набавкама, Министарство финансија, Управа за јавне набавке и Привредна комора Србије, организују округле столове под називом ''Представљање и дискусија о Нацрту закона о јавним набавкама'', у Новом Саду, Београду и Нишу, на којима ће бити презентована предложена решења и вођена расправа о њима.

Нацртом закона усаглашава се правни систем Републике Србије са правним тековинама Европске уније у области јавних набавки и унапређују одређена законска решења, ради ефикасније примене.  

Имајући у виду значај Закона о јавним набавкама за пословање привредних субјеката на територији Републике Србије и стварање повољног пословног окружења за развој привреде, надлежне институције упутиле су позив привредницима да учествују у јавној расправи и сугестијама и предлозима допринесу унапређењу правног оквира у овој области и изналажењу најбољих и најцелисходнијих законских решења.

Примедбе, предлоге и сугестије за унапређење текста Нацрта закона достављају се електронским путем на адресу:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Прилог:

Нацрт закона о јавним набавкама

Образац за примедбе

 

Go to top