Ви сте овде: HomeАктивности Коморе29 - 30.06.2018. - ОДРЖАН 9. САЈАМ МЕДА И ПРЕДУЗЕТНИШТВА

29 - 30.06.2018. - ОДРЖАН 9. САЈАМ МЕДА И ПРЕДУЗЕТНИШТВА

У Жагубици је 29. јуна 2018. године одржан 9. Сајам меда и предузетништва, изложба пољопривредних производа, промоција развојних програма, продајне изложбе и презентација туристичких организација (општине Жагубица и других општина), а све у оквиру XVI Сабора "Врела Хомоља" који се традиционално одржава у Жагубици.

Поред Регионалне привредне коморе Пожаревац која је на свом штанду промовисала десет ПД-чланица Коморе, на Сајму су учествовали и: осигуравајућа друштва, банке, пчелари са Региона, Пољопривредна саветодавна и стручна служба Пожаревац, туристичке организације са Региона, произвођачи млека и производа од млека, произвођачи вина и ракије, стари занати (Лицидерско срце и Дрвена бајка из Смедеревске Паланке, СР Вретено из Зрењанина), Удружење биљних произвођача из Кучева, и други.

Presentation1

Сајам је отворио председник општине Жагубица господин Сафет Павловић, а свечаном отварању су поред бројних гостију присуствовали и професор доктор Цвијан Мекић са Пољопривредног факултета у Земуну у својству председника жирија за оцењивање квалитета производа на Сајму етно хране и пића у Београду и доктор Зорица Новаковић из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Presentation2

Након свечаног отварања Сајма гости су обишли штандове и упознали се понудом излагача.

У оквиру Сајма одржан је округли сто на тему: Географска ознака порекла производа и ревитализација задругарства у функцији развоја Хомоља у чијем раду су учествовали представници жагубичке локалне самоуправе, представници Пољопривредног факултета из Београда, представник Завода за интелектуалну својину из Београда, представнице: Комерцијалне банке, министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства и ПКС РПК Пожаревац.


sajammedaipreduzetnistva

У оквиру сајамске манифестације реализована је и планирана посета ПГ Милосаве Гроздић добитници више диплома и признања за квалитет производа ``Робна марка из Србије`` на Сајму етно хране и пића. У посети су били: проф. др Цвијан Мекић, др Зорица Новаковић, Смедеревка Буцкић, начелница општине Жагубица са сарадницима, Божица Цвишић и Миљан Рачић из ПКС РПК Пожаревац.

Presentation7

Presentation3

Presentation5

Presentation6

 

Go to top