Ви сте овде: HomeАктивности Коморе18.04.2018. Настављена „Привреда без границе“

18.04.2018. Настављена „Привреда без границе“

Градоначелник Бане Спасовић данас је са сарадницима и представницима Регионалне привредне коморе у Пожаревцу обишао је приватна предузећа Маркет паркет и Лион. Он је најавио да ће на наредној седници скупштине бити усвојен Програм локалног економског развоја, као вид подршке из буџета привредницима у Пожаревцу.

Након дужег времена градоначелник Пожаревца понови обилази локалне предузетнике у оквиру акције коју су у локалној самоуправи дали назив „Привреда без границе“.

privreda bez granica1

Спасовић је данас био у једном предузећу које има проблем са квалификованом радном снагом, док другом недостаје тржиште за пласман робе. У питању је дрвопрерађивачка индустрија.

Градоначелник је рекао да Град Пожаревац има намеру да са Министарством просвете отвори неколико нових одељења у оквиру дуалног образовања, између осталих за текстилну индустрију и обраду дрвета.

privreda bez granica2

Он је рекао да је са Регионалном привредном комором разговарао о неопходности заједничке промоције локалних фирми на тржишту.

Спасовић је рекао и да је нужно да се направи регистар локалних фирми, као и да се више ради на повезивању пожаревачких привредника са привредницима из других српских градова.

Он је навео како је локална самоуправа испунила своје обећање које се тиче стварања услова за инвестирање. То је илустровао отварањем Стоп шопа и погона турског Рингелсана.

„Имамо два велика инвеститора. Код једног ће ових дана бити запослено или већ јесте близу 250 људи, а код друге компаније очекујемо до краја године преко 800 радних места“.

Први човек Пожаревца најавио је да ће на следећој седници скупштине бити увојен Програм локалног економског развоја који би ове године требало да износи око 20 милиона динара. извор BOOM93

Go to top