Ви сте овде: HomeАктивности Коморе26.01.2018.- Одржано предавање о микотоксинима

26.01.2018.- Одржано предавање о микотоксинима

Привредна комора Србије, Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског  управног округа у сарадњи са компанијом PatentCO. организовала је едукативно предавање на тему микотоксина и њиховог штетног дејства, са циљем да у активном дијалогу са фармерима, произвођачима хране одговори на сва питања економске оправданости употребе адсорбената у ситуацији повећаног ризика по здравље људи, због присуства вишег нивоа микотоксина у храни за животиње.

slika2

Скуп је отворила и поздравила присутне в.д. директора РПК Пожаревац Тамара Ивковић. О компанији Patent co, као и о истраживањима којима се бави иста говорио је Богдан Михајловић, виши стручни сарадник компаније. Он је посебан акценат ставио на препарат миназел и миназел плус који је ова компанија патентирала и извози га у многе земље света, између осталих и у Мексико.

slika4

Након основних података о компанији господин Михајловић је одржао презентацију о штетности микотоксина и њиховом дејству на здравље људи и животиња уколико се  благовремено не спречи развој истих у храни намењеној исхрани животиња. Током презентације, присутни су постављали питања о дилемама које имају током припреме хране за животиње на која им је предавач давао конкретне одговоре.

За све полазнике предавања били су обезбеђени бесплатни узорци  адсорбенса микотоксина Миназел Плус. 

 

Go to top