Ви сте овде: HomeАктивности Коморе12.10.2017. - Потписани уговори о дуалном образовању у Петровцу на Млави

12.10.2017. - Потписани уговори о дуалном образовању у Петровцу на Млави

У четвртак 12. октобра потписани су уговори о дуалном образовању између Средње школе Младост из Петровца на Млави и привредних друштава Греен доо, Каструм доо и Зока промет доо из Петровца на Млави. Привредна друштва су уговоре потписала и са ђацима односно њиховим законским старатељима.

1

ПКС Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа је на основу анкетирања привреде и исказаних потреба привредних друштава за одређеним профилима а на основу Изјава о намерама послодаваца које су привредници потписивали, са Министарством просвете, науке и технолошког развоја а у сарадњи са Локалним самоуправама, Школском управом и школама Браничевског и Подунавског управног округа, укрстила потребе привреде и капацитете које средње образовање може да пружи и на тај начин отворила нове образовне профиле стручним школама које су се изјасниле за дуални модел за школску 2017/18. годину. Браничевски и Подунавски управни округ су добили за ову школску годину укупно осам нових профила.

2

Потписивање се односило на профил трговца. Потписивају уговора присуствовали су председник општине Петровац на Млави Душко Нединић,начелник Школске управе Браничевског и Подунавског управног округа Велиша Јоксимовић, дирекор Средње школе Младост Александар Филип Филиповић са професорком Милицом Павловић, в.д. директор ПКС РПК Пожаревац Тамара Ивковић, представници привредних друштава, ђаци и њихови законски старатељи. Уговори су потписани у здању Скупштине општине Петровац на Млави.

3

 

4

Go to top