Ви сте овде: HomeАктивности КомореОбавештење о курсу за међународне инжењере заваривања (IWE) и технологе заваривања (IWT)

Обавештење о курсу за међународне инжењере заваривања (IWE) и технологе заваривања (IWT)

Дугогодишњи партнер ПКС Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа Институт ГОША, обавештава Вас да организује курс за међународне инжењере заваривања (IWE) и међународне технологе заваривања (IWT) према програму и правилима Међународног института зазаваривање - IIW.

Овај курс припада јединственом и свеобухватном систему образовања, обуке, квалификације и сертификовања везаном за заваривање а који се примењује на појединце и компаније и који је усаглашен на светском нивоу. Предавачи на курсу су реномирани професори са Београдског универзитета и истакнути стручњаци из привреде.

Почетак курса за IWE/IWT се очекује почетком новембра месеца текуће године свечаним отварањем. У жељи да постигнемо боље ефекте у настави и учењу, предавања ће се, као и на претходном курсу, одржавати три дана у недељи (четвртак, петак и субота).

Укупни фонд часова за IWE је 448 časova, а за IWT je 369 časova, од чега је по 60 часова практичне наставе. Курс за IWE/IWT је подељен је на теоријски и практични део. Теоријски део обухвата предавања из четири области (Поступци заваривања и опрема за заваривање; Материјали и њихово понашање при заваривању; Заварене конструкције и пројектовање; Производња и инжењерска примена) и одвијају се у Инстититу ГОША у Београду. Вежбе се одвијају у Институту ГОША у Смедеревској Паланци. У првом делу курса, после 84 часова предавања, полаже се међуиспит. Остала четири испита (писмени и усмени) полажу се након сваког поглавља. Завршни део курса је одбрана завршног рада.

Приступ курсу: Неопходно је да кандидати обезбеде оверену копију дипломе о претходном образовању: факултета (MSc) или више школе од 6 семестара (Bch) за инжењере, односно више школе (трајање 5 семестара) или средње школе (4 године) за технологе. Приступ курсу имају инжењерско техничке струке.

Цена курсева: 2200 € za (IWE) и 1800€ za (IWT), у динарској противвредности на дан плаћања по средњем курсу НБС, без ПДВ. Вредност ПДВ је 20%. У цену су укључена предавања, вежбе и уџбеницки материјал. Могуће је и плаћање у неколико рата.

Издавање дипломе се посебно плаћа DUZS-CertPers –овлашћеном националном телу за образовање кадрова у заваривању (ANB) по цени 600€ у динарској противвредности на дан плаћања по курсу НБС, без ПДВ. Вредност ПДВ је 20%. Сваки полазник на почетку курса склапа уговор са DUZS-CertPersom.

Пре почетка курса неопходно је да кандидати доставе поред пријаве, оригинал или оверену фотокопију дипломе о завршеном факултету (школи). Ову документацију потребно је што раније доставити (најкасније 10 до 15 дана пре почетка курса).

Организације и појединци заинтресовани за учешце на курсу треба да пошаљу пријаву е-мејлом или поштом на адресу: Институт ГОША, Београд, Милана Ракића 35.

                                                                                                Директор                                                                                                                             Мирко Личина, дипл. маш. инг

Особа за контакт и обавештења је:

Милан Проколаб, дипл.маш.инг., IWE – Руководилац образовног и развојног центра за заваривање и сродне поступке

Тел:011/2413422

моб. 064/8389826

Фаx: 011/ 2410-977

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Go to top