Ви сте овде: HomeАктивности Коморе26.07.2017. - ПКС РПК Пожаревац реализовала презентацију пројекта Diaspora Home Office – Invstment and Business Centre

26.07.2017. - ПКС РПК Пожаревац реализовала презентацију пројекта Diaspora Home Office – Invstment and Business Centre

Привредна комора Србије је у сарадњи са УНДП Србија и Министарством спољних послова покренула припрему пројкета “Diaspora Home Office – Invstment and Business Centre” који је намењен повећању броја инвестиција реализованих од и преко дијаспоре које ће очувати и ојачати не само економске везе дијаспоре са матичном државом, већ ће допринети и оснаживању капацитета институција.

Основни мотив за овај заједнички подухват је повећање свеукупног инвестирања у Србију, технолошки развој и нова радна места.

Image-1

Како пројекат у свом садржају има и димензију која се односи на привлачење инвестиција и уопште пословања из дијаспоре ка региону Источне Србије, због информација које су неопходне за саму реализацију пројекта, презентација је одржана у Локалним самоуправама Пожаревца и Петровца на Млави 26. јула 2017. године.

Састанку су присуствовалиСаша Богићевић испред Локалне самоуправе Општине Голубац задужен за ЛЕР, директорка Туристичке организације Голубац  Јелена Петровић задужена и за дијаспору, представник Локалне самоуправе Велико Градиште Александар Игњатијевић задужен за ЛЕР и дијаспору, Росица Марковић власница хотела Голубачки град из Голубца, представник Локалне самоуправе Града Пожаревца Марко Савић задужен и за дијаспору и руководилац канцеларије ЛЕР-а Александра Ђорђевић из Пожаревца. Састанку у Петровцу на Млави присуствовали су шеф кабинета председника општина Александар Петровић и Гвоздић Борис помоћник председника општине.

Go to top