Ви сте овде: HomeАктивности Коморе17.02.2017. - Одржани скупови произвођача и прерађивача млека , произвођача, обраде и конзервисања меса и производа од меса у циљу формирања Групација Привредне коморе Србије

17.02.2017. - Одржани скупови произвођача и прерађивача млека , произвођача, обраде и конзервисања меса и производа од меса у циљу формирања Групација Привредне коморе Србије

У Пожаревцу 17. фебруара 2017. године  одржанису скупови произвођача и прерађивача млека , произвођача, обраде и конзервисања меса и производа од меса у циљу формирања Групација Привредне коморе Србије.

4

Скуп произвођача, обраде и конзервисања меса и производа од меса са територије Браничевског и Подунавског управног округа одржан је 17. фебруара 2017 године у Пожаревцу у организацији Привредне коморе Србије и Регионалне привредне коморе Браничевског и Подунавског управног округа. На скупу је разматрана могућност и интерес за формирање секције ове групације за Браничевски и Подунавски округ. Имајући у виду  бројност произвођача и прерађивача меса из овог Региона са великим задовољством ова идеја је прихваћена и изабрани су представници који ће бити предложени за именовање у чланство одбора групације у Привредној комори Србије.

3

 

На истом скупу анализирана је актуелна ситуација у сектору као и проблеми и предлози за њихово превазилажење. Истог дана одржан је и скуп произвођача и прерађивача млека. Услед мањег интересовања није донета одлука о организовању секције произвођача и прерађивача млека за Браничевско – Подунавски регион већ је предложено да се активности одвијају преко Секција произвођача и прерађивача млека која ће бити формирана у Крагујевцу. На овом скупу разматрано је стање у сектору млекарства, где су истакнути бројни проблеми  и истакнут значај јединственог коморског система који ће омгућити већи утицај у циљу побољшања стања у овом сектору пољопривредне производње.

Go to top