Ви сте овде: HomeАктивности Коморе17.02.2017. - Увођење дуалног образовања у школски систем

17.02.2017. - Увођење дуалног образовања у школски систем

На подручју које својим радом покрива РПК Браничевског и Подунавског управног округа за сарадњу са школама заинтересовано око 30 компанија

 

Привредна комора Србије – РПК Пожаревац и Град Пожаревац организовали су скуп посвећен увођењу дуалног образовања на којем је истакнуто да ће се наставни планови у школама прилагођавати захтевима привреде, па ће у складу са тим, нови модел образовања представљати  комбинацију теорије и праксе. Ученици ће након обављене стручне праксе у компанијама стећи практично знање из одређене области, што отвара већу могућност каснијег запослења, а с друге стране, компаније добијају адекватан, стручно обучен кадар. 

 Dualno - Mladi u fabrici
 

Градоначелник Пожаревца Бане Спасојевић позвао је компаније да се у што већем броју укључе у овакав вид сарадње са школама јер ће, како каже, корист бити обострана.
 

Начелник школске управе у Пожаревцу Велиша Јоксимовић истакао је да је на подручју града Пожаревца за сарадњу са школама, заинтересовано око 15 компанија, као и да је тренутно највише интересовања показано за трогодишње школе и занате.
 

Конкретнији подаци о броју ученика који ће бити укључени у овај програм биће доступни крајем марта 2017. након завршеног предлога плана уписа ученика, закључио је Јоксимовић.
  

.image

 

Скупу је присуствовала саветник министра просвете за дуално образовање Габријела Грујић, члан Градског већа задужена за просвету и образовање Весна Пејић, вршилац дужности директора Регионалне Привредне коморе Пожаревац Тамара Ивковић, директори средњих школа, као и привредници и предузетници Браничевског и Подунавског округа.

Go to top