Ви сте овде: HomeАктивности Коморе04.11.2016. Oдржане едукативне радионице о пословању у сеоском туризму на подручју Браничевског и Подунавског округа

04.11.2016. Oдржане едукативне радионице о пословању у сеоском туризму на подручју Браничевског и Подунавског округа

У наставку активности подстицања бржег развоја сеоског туризма на подручју Браничевског и Подунавског округа на коме, евидентно је има изузетних простора за развој овог вида туризма, Регионална привредна комора Пожаревац, у сарадњи са КК Футуризам д.о.о из Новог Сада, организовала је две једнодневне едукативне радионице на тему: Пословање у сеоском туризму Подунавског и Браничевског округа. 

Прва радионица је одржана 03. новембра 2016. године у хотелу Феникс у Пожаревцу са почетком у 10 сати и била је намењена представницима локалне самоуправе и туристичким организацијама општина Браничевског и Подунавског округа.

Циљ радионице била је обука представника локалне самоуправе и туристичких организација како да помогну сеоским домаћинствима да легално послују у оквиру овог вида туризма.

Радионици су присуствовали, поред представника општина и туристичких организација и представници туристичке инспекције министарства трговине туризма за Браничевски и Подунавски округ, као и представници општинске туристичке инспекције који су својим конструктивним саветима допринели квалитетнијем раду ове радионице.

Друга радионица одржана је 04. новембра 2016. године у просторијама Високе техничке школе струковних студија у Пожаревцу са почетком у 10 сати и била је намењена пољопривредним газдинствима која се већ баве или намеравају да се баве пружањем туристичких услуга у сеоском домаћинстуву на подручју Браничевског и Подунавског округа.

Циљ радионице била је обука домаћина о начину пословања у сеоском туризму и упознавање са законском регулативом која регулише овај вид туризма.

Радионице је отворила и присутне поздравила подпредседница Регионалне приврдне коморе Пожаревац, а стручни предавачи су били: др Милош Ћурувија и Ивана Ћурувија из консултантске куће Футуризам д.о.о из Новог Сада.

Током радионица обрађени су следећи сегменти који су неопходни за развој сеоског туризма:

-Значај сеоског туризма за локалну заједницу;

-Законско-правне регулативе за пословање у сеоском туризму;

-Пословање сеоског домаћинства;

-Организација промотивних активности;

-Креирање пројеката и удруживање на локалном нивоу;

-Креирање туристичке манифестације.

-Активности сеоског туристичког домаћинства;

-Услуге у соско-туристичком домаћинству;

-Креирање пројеката и удруживање у сеоском туризму;

-Креирање специфичних туристичких услуга орјентисаних на циљне групе.

Током обраде свих наведених елемената, узимајући у обзир и swot анализу, присутни су кроз интерактивно укључивање у рад допринели квалитету укупне обуке.

По завршетку радионица, отворена је дискусија где су присутни постављали питања предавачима на која су добили адекватне одговоре.

Радионица је завршена у 17 часова.

Go to top